De praktijk

Communiceren is een kunst!

Logopediepraktijk Communicatiekunst is centraal gelegen in Sint Pancras en daarmee gemakkelijk te bereiken voor cliënten uit Alkmaar, Heerhugowaard, Oudorp en Langedijk.

In mijn praktijk “Communicatiekunst ” zorg ik, Bea Kunst voor een persoonlijke benadering in een voor de cliënt veilige omgeving. Preventie, zorg op maat en breed kijken naar de mogelijkheden van de cliënt zijn daarbij de uitgangspunten. Daarmee mag iedereen zichzelf zijn. Kijkend vanuit de mogelijkheden van de cliënt en de omgeving ga ik met de cliënt op zoek naar het uitbreiden van de communicatiemogelijkheden. Gedeeld plezier staat daarbij voorop waarbij ik rekening houd met de prikkelverwerking en verwerkingssnelheid van het kind.

Ik vind het belangrijk om professioneel te handelen en streef naar professionaliteit, samenwerking, innovatie en kennisontwikkeling. Mijn visie is dat communicatieve vaardigheden zich ontwikkelen in interactie met anderen. Voor de praktijk betekent dit dat, waar mogelijk, wordt samengewerkt met andere disciplines. Direct betrokkenen worden ondersteund zodat ze een aandeel kunnen leveren in de stimulering van de spraaktaalontwikkeling.

Mijn specialisme is de behandeling van kinderen met een ontwikkelingsachterstand, (een vermoeden van) autisme, spraaktaalproblemen en/of syndromen.

De principes uit het Hanenprogramma, Floortime en Floorplay pas ik spelenderwijs toe. Naast directe logopedie met het kind ondersteun ik ouders via indirecte logopedie.

Over

Bea Kunst-Verberne

Bea Kunst-Verberne is in 1986 afgestudeerd als logopedist. Direct na haar opleiding heeft ze werkervaring opgedaan in het speciaal en basis onderwijs. Zij heeft binnen veel verschillende schoolsoorten gewerkt (toenmalige LOM, MLK en ZMLK scholen en regulier basisonderwijs).

Op de Alk, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, heeft zij zich verder gespecialiseerd in het stimuleren van de communicatie bij kinderen die niet of nauwelijks spreken.

In haar behandeling betrekt zij de sensomotorische prikkelverwerking van kinderen. Indien noodzakelijk zal zij in overleg met de ouders verwijzen naar andere disciplines zoals fysiotherapie en orthopedagoog/psycholoog en de behandeling in samenwerking laten plaatsvinden.

Inmiddels geeft Bea ruim dertig jaar het Hanenprogramma. Een cursus voor ouders van niet of nauwelijks sprekende kinderen of voor ouders met een kind met een (vermoeden van ) autisme of een sociale communicatiestoornis.

Sinds een paar jaar werkt ze als logopedist nauw samen met een kinderfysiotherapeut. In de vorm van Floortime geeft ze kinderen therapie.